Wat te doen als? – Tandartspraktijk Kiesokee – Zevenbergen

Welkom bij Tandartspraktijk Kiesokee

Tandarts Wasser is uw tandarts in Zevenbergen voor uitstekende mondzorg. Goede mondverzorging is belangrijk voor een stralende lach en voor uw algehele gezondheid.

Wat te doen als?

Spoedsituaties en kapotte beugels (ook tijdens vakanties)

Het gebeurt wel eens dat een draad verschuift of loskomt. Als wij niet aanwezig zijn, kun je dit zelf vaak oplossen. Vaak als de draad aan 1 kant te lang is, is hij aan de andere kant te kort.
Door het draadje aan de korte kant vast te pakken met een pincet , tussen de laatste bracket en het ringetje, en daar een beetje aan te trekken, wordt hij aan de andere kant weer korter.
In nood gevallen kun je proberen of je met een nagelschaartje de draad iets kunt afknippen.
Ook is het belangrijk altijd voldoende “Was”  te hebben voor noodgevallen, zodat je scherpe plek op de beugel kunt afdekken.

Bel na de vakantie meteen op om een afspraak te maken en bewaar alles wat los is gekomen en neem dat mee naar de volgende afspraak.

Uitneembare beugel

Deze meenemen op vakantie en zoveel mogelijk dragen. Bij sporten, ook bij het zwemmen, mag de beugel even uit!   Als tijdens de vakantie een stuk plastic afbreekt of er breekt een draadje af, probeer dan toch de beugel te blijven dragen.   Als dat echt niet gaat, dan is het niet anders.   Als de blokbeugel pijn doet bij het dragen, bel ons dan even op voor een afspraak.

Buitenboord beugel

Hoe meer je de beugel draagt, hoe sneller de behandeling vordert. Draag ook deze beugel nooit tijdens het sporten. Als tijdens de vakantie een ringetje om je kies los laat , probeer dan ter plaatse of een orthodontist of een tandarts dat weer kan vast zetten. Als dat niet mogelijk is, maak dan het bandje voorzichtig los en bewaar het om de volgende keer mee te brengen. De buitenbeugel kan dan natuurlijk worden uitgelaten.

Vaste beugel, slotjes

Blijf, ook tijdens de vakantie, extra goed poetsen. Wanneer een slotje op de tand los laat, probeer het dan los te maken van de draad. Wanneer de tand, waar het slotje of bandje op zat, verbonden was met een elstiekje, laat dan alle elastiekjes uit, totdat het slotje weer is gerepareerd. Ook een bandje om je kies kan los raken. Probeer dit, bij een orthodontist of tandarts, weer vast te laten zetten. Als dat niet lukt, of als het bandje eraf is, kan een eventueel los draadeinde, vlak achter het laatste bandje of slotje worden afgeknipt.

Was

Neem altijd extra was mee, want als er iets met je vaste beugel gebeurt, kun je op het gedeelte dat uitsteekt, was doen, tot de beugel weer is gemaakt.

Kapotte apparatuur

Wanneer er aan de beugel iets stuk gaat, wacht dan niet tot de volgende afspraak, maar bel ons!!! Tel. 0168-335402  Wij vinden altijd wel een momentje om iets te repareren, of we plannen wat extra tijd tijdens je volgende afspraak.